Global vs. Lokal optimering

I anden episode af vores webserie sætter vi global og lokal optimering op mod hinanden – også kendt som radikale og inkrementelle ændringer. Vi runder også kort den overordnede metode til konverteringsoptimering.

Inden for konverteringsoptimering arbejder vi med to udviklingsformer; Optimering mod globalt maksimum og lokalt maksimum. De har hvert deres anvendelsesområde, samt fordele og ulemper. Vi kigger her nærmere på, hvornår du skal vælge den ene frem for den anden, og hjælper dig med at sætte system på din konverteringsoptimering, så du får mere ud af det.

Klik på “play-pilen” for at se anden episode.

 

Global optimering – Når du opfinder noget nyt

Global optimering er når du laver noget helt nyt, eller laver så store ændringer på din side at måden den udfører funktionen på bliver radikalt ændret. For iværksættere er det typisk noget der sker hele tiden i jagten på at finde noget der virker.

For mere etablerede virksomheder er der en større risiko ved det, da de allerede har noget der virker, og derved også noget at tabe ved at lave en ændring. Her kan det typisk bedre betale sig at lave mange inkrementelle ændringer (lokal optimering).

De globale optimeringer giver som regel mening at lave, når der kommer ny teknologi. Hvis vi tager udgangspunkt i en smartphone, kunne den ikke lade sig gøre uden en touchskærm. For at sætte det hele lidt på spidsen, handler global optimering om at finde ud af, hvordan vi anvender og implementerer ny teknologi.

For komme med et eksempel der er relevant for webshops, kan vi kigge på anvendelsen af ”Voice Assistants” som Amazon Alexa og Google Home. De lader dig blandt andet købe ved hjælp af tale. Det er ikke helt kommet til Danmark endnu, men vi skal til at overveje hvordan vi skal opbygge vores webshops for at anvende denne nye teknologi.

Lokal optimering – Forbedring af det du allerede har

Lokal optimering er når vi tager noget der allerede virker, og prøver at gøre det bedre og lave den bedste version af det der allerede er.

Det er her der er langt mest værdi at hente i form af lærdom, og ofte også i form af penge, fordi du kan hente en ret stor gevinst i forhold til de ressourcer du bruger på det. Hvis vi skal bygge videre på det førnævnte eksempel, vil vi begynde at lave en lokal optimering når vi har fundet ud af, hvordan vi skal bruge Google Home. Nu prøver vi så at finde ud af hvordan vi bruger det bedst muligt.

For at opsummere; global optimering er at finde ud af hvordan vi anvender ny teknologi eller en ny struktur, hvor lokal optimering handler om at finde ud af hvordan vi får den bedst mulige version af det vi har nu.

 

Næste gang handler om optimeringspunkter i salgstragten. Her kommer jeg ind på, hvordan du finder frem til og prioriterer dine sider ift. potentiale for optimering.

Du kan følge med ved at se playlisten på YouTube ved at klikke her.